ÅRET 2010




Året började verkligen sämst. Det var en otroligt jobbig och slitsam period! Hela våren var väldigt jobbig. Jag började träna väldigt mycket. Skolan gick bra. Och jag började umgås med gosMaja och hennes polerz mer. Men jag var faktiskt väldigt själv under våren. Sen kom sommaren och jag började umgås med Hanna, Hanna, Minna och Ylva. Vi hade många roliga sommarkvällar tillsammans och jag mådde väldigt bra. Jag jobbade ungefär hela sommaren, fick ihop otroligt mycket pengar.. men de tog slut lika fort som jag fick dom. Aja, lever bara en gång. Jag var i Italien under en vecka och efter det fick jag jobba lite till. När hösten kom och skola började så hände något. Vet ännu inte själv vad som hände, men något hände. Skolan gick dåligare och dåligare. Hela hösten har gått så fort men samtidigt så otroligt sakta för det har varit så jobbigt. För det har det varit, det har varit jobbigt. Jag har varit med Julia och hennes vänner från Åtvidaberg och även Maja och hennes vänner från Motala. Hehe. Men jag isolerade mig totalt under en tid. Ljög om vad jag skulle göra på kvälllarna för att "slippa" vara med. Det var otroligt jobbigt för mig att vara social. Jag skolkade mer och mer. Mina betyg sjönk mer och mer. Det började med att jag åkte till skolan men åkte hem när jag hade varit på en eller två lekitioner. Men efter tiden gick så åkte jag inte alls till skolan. Jag isolerade mig själv, satt i mitt rum och var på gymmet. Det var det jag gjorde. Orkade inget annat. Det är svårt att förklara och förstå. Men jag började gå till Elin och fick reda ut en del. Dethar varit sjukt jobbigt att hålla humöret uppe. Därför har det varit lättare att vara hemma, osocial. Elin har hjälpt mig massor, ångrar inte en sekund att jag har gått dit.

Året 2011
Ska bli bättre! Jag ska komma tillbaka till den gamla Amanda, som jag var i sommras. Kameran och humöret var alltid med mig. Men jag vet att det kommer ta tid och det måste jag kunna acceptera. Jag har på något sätt försökt skynda på det genom att vara glad och tro att det ska lösa allt. Men det har väl blivit tvärtom. Tror att om jag är glad en helg så är jag bättre sen, men det är så mycket svårare än så. Sjukt mycket svårare än så.

Jag kommer springa in i väggen och ramla itu
Innan jag fattar va som hänt, vilka broar jag bränt
Men sanningen bakom ridån är nåt jag ibland ser
Det är då jag hatar mig själv, för jag e patetisk
Lovar och inte håller, det som driver mig finns där
Jag gillar dom som delar mitt synsätt o flyger i min sfärd
Kanske tappat det helt, spelat för många spel
Målat in mig i ett hörn
Det är då jag hatar mig själv, och kommer på det

DAG 13 - NÅGONTING JAG OROAR MIG FÖR


Framtiden.


BARBRA STREISAND


tss lite koncentrerad på sista bilden eller? bara lite dålig syn, aadå!










DAG 12 - EN BILD PÅ MIG IDAG OCH VAD JAG HADE PÅ MIG


Jag har precis kommit hem från nyårsfirande i Vadstena. Tradition. Alltid kul. Alla blir äldre = alla blir vildare. Aa men tjo då. Men nu sitter jag som vanligt här och kan inte sova. Längtar lite inför imorgon, tror nein vet att det kommer bli kul!

HA HA typ olagligt att vara så ful


DANCING ON THE FLOOR WITH YOU


Såhär kul hade jag när jag kom hem från Minna. Gjorde lite leopardnagelack. Prövade bara egentligen, ska ta bort det nu. Men idag så träffade jag tjejorna på stan för planering till nyår och lite te. Åkte sen hem till Minna och kollade på film. Jag knaprar på mina halstabletter så att min mage gör skit ont. Nu ska jag sova. Imorgon blir det Vadstena för nyårsfirande, i förskott.




DAG 11 - EN BILD PÅ MIG OCH MIN BÄSTA VÄN


Jag har ingen bästa vän. Sorgligt? Nopp verkligen inte. För jag har verkligen otroligt bra vänner som jag kan prata med allt om. Och det är väl dom jag anser som mina bästa vänner. Jag har nog inte haft nån bästa vän sen lågstadiet tror jag. Vi har alltid varit ett gäng. Gangsta. En grupp tjejer som man har kunnat prata om allt med. Detta "gäng" har splitrats, återförenas och försvunnit. Och just därför är jag inte med samma personer jag var med för ett år sen. Den enda är nog Hanna Svahlstedt som jag har stott väldigt nära. Jag har även kommit mina skolpolers närmare och blivit kompisar med deras vänner. Ni är mysiga! Och eftersom ni alla är så utspridda så har jag ingen bild på er och ärlig talat så orkar jag inte sitta och leta upp massor bilder. Haha jo men jag går in för det här med blogg.


ÄR DU EN AV DOM SOM GRÅTER NÄR INGEN SER PÅ?


Konstig dag. Sov fyra timmar inatt. Sträkte knäveckat, hur man nu lyckas med det. Brände mig i solariumet, aj på rumpan, kinderna och ryggen. Fick veta att min farfar hade ramlat och brytit höft och axeln och ligger nu på sjukhuset♥. Ont i magen. Och så håller jag på att bli sjuk, hostar hela tiden. Sitter och lyssnar på Melissa Horn och kom just på att det var väldigt längesen jag lyssnade på den klippan. Nu ska jag ta te och imorgon ska jag sova ut! Alltså då menar jag läääänge. Göttdå


DAG 10 - MENINGEN BAKOM MITT BLOGGNAMN


Raspberryriot
Jag bloggade förut i den oerhört tråkiga bloggen (kan inte säga att denna är mycket roligare) amandajakobsson.blogg.se, jag slutade blogga i den och kände att jag ville börja blogga igen,börja om. Ny Amanda. Men denna blogg är faktiskt i ett försök att må bättre. Vet inte varför, men det är ett sätt att nå ut. Ungefär. Jag har gjort ändringar i mitt liv och påbörjar några projekt. Vissa kommer jag skriva om här och vissa kommer jag hålla hemligt, men de projekten kommer jag såklart prata om med mina kompisar. Bara för de är väldigt personliga och det är tabu på sånt i detta land. Man ska inte erkänna att man mår dåligt. Man ska le och vara glad. Inte jag som skriver reglerna. Men bloggen är ett projekt isig, genomföra något and stick with it.
Och just själva namnet... Jag gillar hallon, raspberry. Kan äta det morgon, middag och kväll - and a cup of tea. Tjohej.

DAG 9 - EN DÅLIG VANA JAG ÖNSKAR JAG INTE HADE


Oj, många dåliga vanor jag önskar jag inte hade. Men om jag väljer en så är det att jag slösar pengar. Alltså tre dagar efter bidraget kommit in så är dom i stort sätt slut. Jag köper grejer, men använder dom inte sen. DÅLIG VANA! Fast det har blivit bättre, det kan jag säga. Så ja, jag kanske håller på att bli av med den. Sort off eftersom jag var i linköping idag och köpte upp lite pengar. Men kom hem med ett par skor, bh och tröja ↓. Funderar på tröjan. Som ovan ↑ kommer jag använda den? Det blir en tankenöt för ikväll.

 dålig redigering. SORRY

ÄTER NI EN EXTRA TÅRTBIT OCH INTE GÅR TILL GYMMET


"Ne det här är livet, lugnt och stilla med vissa vågor som hoppar fram då och då"

"Dekorera. Köp pelare. Köp en extra palm och plantera den och lägg i en vattendroppe."

"Tummen upp för att hoppa ner i ett svalkande dopp. Det ger en känsla av... kallt"

"Det här vattnet är fantastiskt, slutet av... marken. Jag älskar det!"

JAG HAR ALLTID ÄLSKAT MARIA MONTAZAMI OCH KOMMER TAMIGFAN ALLTID GÖRA!





Sen är det ju så, eftersom jag är mediaelev och analyserar allt, att detta är skådespeleri. Och Ving kommer tjäna riktigt mycket cash på detta. Som jag även såg nu att det faktiskt var Ving själva som lagt upp dessa videos på youtube. Men vad gör det? Maria är bäst.

edit: ja jävlar döööh det är skådespel. Kan du förstå. Jag kan knappt det!

STOP LIVING IN THIS FUCKING BOX




Jag åker till Linköping nu och handlar upp mina julklappspengar. Great! Jaaaha då. Sen blir det gym & så.

DU VAR UNG, JAG VAR YNGRE


Det kryper i hela kroppen. Känner ni öset? Klart ni gör!
Sommaren 2011 ska bli den bästa sommaren någonsin. Den ska bli det, jag ska göra den till det. Då ska jag vara nöjd. Göra något varje kväll, alltid något att göra. Jag vill på P&L och jag vill vara tatuerad då. MEN HALLO 18 FUCKING ÅR DÅ! Sommaren 2011 kommer bli bäst! Jag känner det i hela kroppen.
Till Tomorrowland vill jag med.. ÖS!


DAG 8 - MITT ANDRANAMN OCH VAD JAG TYCKER OM DET


Amanda Maria Elisabeth Jakobsson
Jadu, mitt andranamn. Eller rättare sagt, mina andranamn. Maria är min mamma och Elisabeth är min mormor. Tycker inte de är fula men tycker inte de är så fina heller. Hade viljat haft något coolt andranamn egentligen. Ovanligt andranamn eftersom mitt förstanamn är så vanligt. Jag har tio vänner på Facebook som heter Amanda och i min gamla klass var vi tre stycken som hette Amanda. Men jag tycker faktiskt om Amanda.

Otroligt kul i skolan

MEN, DET ÄR OKEJ ATT SPÅRA UR OCH RENSA HUVUDET PÅ MOLN


Ska åka och träna snart. Vill att det ska bli nyår nu. Bästa dansfrida bjuder till stort. Mycket mysigt. Jag ska göra fina drinkar då...
Idag mår jag dåligt, ont i halsen och huvudet spränger. En eller två alvdeon så är det fixat, hoppas jag.

Bra låt där nere... Ses&hörs!
 

FUCKAT UPP IGEN




Och DÄR.. Var julen slut. Gött! Var hos farmor&farfar idag som alltid den 25 December mellan kl 14.00 - ca 21.00. Vi är uppe i tjugotvå stycken nu i våran stora tjocka släkt, fler blir vi. När jag sen kom hem så var det fullt hus med besök från Nässjö och Vetlanda. Så jag ligger på en madrass i tvrummet i källaren och kan inte sova. What to do? Ändrade lite i designen. Fixat ny ringsignal till mobilen. Lyssnat på baksmällan - Petter ft. September bara nååågra antal gånger.
Imorgon SKA jag träna. Usch, längesen nu. Ska även lägga ut kläder, skor och jackor på blocket. Cash! För att köpa nya, andra kläder för.

DAG 7 - VAD JAG SKULLE GÖRA OM JAG FICK 100 000 KR


Jag skulle byta garderob. Kul jag är va! Men jag skulle åka bort med. Anywhere, anytime, anyway. Skulle tråkigt nog FÖRSÖKA spara lite med, vilket jag har allt för svårt med.


CHRISTMAS


Jul igen. Att det alltid kommer varje år förvånar mig, eftersom åren går så fort. Gammal jag låter, men så är det ju. Det måste ni hålla med om. Varje år säger man "det var ju sommar nyss". Och ja det var ju faktiskt sommar nyss. Men nu är shortsen och de brunbrända benen utbytta mot underställ och kritvita ben. Inget att göra åt. Sommaren kommer om några månader igen. Då kommer vi säga "det var ju vinter nyss". Promise!

This Christmas, I got..
♣ Snowboardjacka och byxor
♣ Träningskläder
♣ Pengar
♣ Te
♣ Skor
♣ Yogamatta
♣ Nagelvård
♣ Björn Axen hårvård





DAG 6 - KILLAR JAG FALLER FÖR


Fel killar!
Men jag har nog inget direkt, såhär vill jag att min kille ska se ut. För jag kan se snygghet i nästan alla. Kan vara något litet bara. Men kan säga att emokillar inte är min stil. Men har inte så stora krav kanske, bara för jag förstår att killen ifråga inte kan ha så stora krav för att vilja ha mig.

Men en Channing Tatum är aldrig fel

HANNA FUCKING SWENS(S)ON


Det är en god vän till mig som jag oftast gillar. Men just nu gillar jag inte henne. För om två dagar åker hon till Miami. Hon ska iof plugga engelska men två veckor i Miami... och hon tar inte med mig? Dålig stil. Men ändå kan jag inte strejka och inte snacka med henne för hon är för rolig. Hon kommer fira nyår med Miamipeople och jag dör. För som jag skrev så är min dröm att faktiskt åka dit. Bo där. Så Hanna kan ta sig någonstans och sen se till att ha det så jävla bäst! Att se till att få en resa som hon aldrig kommer glömma. MM BRA!

tycker bilden är riktigt cool

LIKE THE FISH IN THE WATER


Jag var i stallet idag med Evelina. Och även om jag förfrös mina fötter och händer så var det så bra att komma ut. Jag vet inte, men i stallet trivs jag som fisken i vattnet. Saknar hästarna och ridining. De förstår. Evelina förstår! Älskade Evelina.


DAG 5 - NÅGONTING JAG VILL HA MER ÄN NÅTT ANNAT JUST NU


Svårt, men just nu vill jag ha min säng. Eller vad ska man säga. Jag vill sova.. jag vill ha min säng. Men nu ska jag åka hem till pappa. Så får vänta med att ligga i min säng. Attans bullar!
God jul


DAG 4 - MINA MÅL/DRÖMMAR/ÖNSKNINGAR


Min dröm är att om 2 år sitta i USA på Miami beach och kolla på solnedgången. Mitt mål är att först klara de 1 ½ året jag har kvar i skolan. Men att klara det målet ska resulteras med att jag väl sitter på en handduk på stranden och kollar när solen sänks borta vid horisonten. Kanske inte omöjligt. Min önskning är att innan jag går ut 3an ska jag har hittat tillbaka till mig själv. Kunna glädjas av att heta Amanda Jakobsson.

SO KEEP THE PARTY JUMPING


Hur cool är inte Smith familjen då? Karatekid är ju typ bäst och nu kommer stencoola dottern med denna låt och video. Hej då nu ska jag lära mig koreografin till denna låt!


I AIN'T NO SUPERSTAR


Idag är jag tom. Jobbig dag. Inget att säga. Tack för stödet. Älskar er!

Klicka på bilden för en bra kille

DAG 3 - MIN FAVORIT ÅRSTID OCH VARFÖR


Sommar. Har alltid varit och kommer alltid vara min favorit årstid. Brunbrända ben. Sena utekvällar. Sola. Bada. Värme. Spontana utflykter. Varamon. Glädjen. Färgerna. Kan fortsätta i all oändlighet. Men jag tror ni förstår. Har även oändligt med bilder som skulle beskriva varför sommarn är bäst. Men jag gillar denna, yeah.


MORNING FUCK


Jag var på så himla bra humör imorse. Gick upp. Pigg, liksom sista dagen för detta år. AA DÅ SKA DET VARA LÄTT ATT GÅ UPP JA! Men iaf, jag var glad. Gick runt och gjorde mig iordning. Jag var så glad att jag tar och springer igenom mitt rum och tänker att nu ska jag ta en skutt över tröskeln ut ur rummet. Så tar fart och hoppar. DUNK* Huvudet rakt i taket. Helvete vad ont det gjorde. Jag kollar klockan och shit måste springa till bussen. Jag springer ut i min hall och halkar på mattan. DUNK* Rakt på rumpan. Stressad, ont i huuvdet och ont i rumpan sätter jag på mig jackan och springer ut. Springer till bussen och missar bussen. Den åker precis när jag kommer fram. Jag vänder mig om och ger ifrån mig hundratals olika svärord som jag aldrig trott jag hade i mitt ordföråd. Kommer hem igen. Smäller igen dörren. Lägger mig i sängen och lägger mig under täcket. Andfådd och hjärtklappning typ. A total morning fuck! Åkte med mamma in och kom 30 min sent. Sista dagen i skolan. Kul.

Julia hängde med till Motala efter skolan och vi åkte till sjuka Maja. Så har varit där hela dagen istort sätt. Ne nu blev jag arg igen för the morning fuck så måste ta en kopp te!






DAG 2 - EN PERSON JAG VILL TRÄFFA NU


Jag satt och funderade länge på vem jag faktiskt vill träffa. Tänkte att jag vill träffa Shannon Tatum och dansa lite eller Lars winnerbäck och hans gitarr. Men sen tänkte jag att de presoner jag saknar och vill träffa väldigt mycket just nu är mina gamla kompisar Ida Bengtsson och Evelina Larsson.
Jag träffade dom för första gången när jag gick i sexårs. Sen har vi gått i samma klass upp till 9an och nu när gymansiet började så har vi tappat kontakten. Träffade Ida en vecka i sommras då vi jobbade tillsammans, men annars inget istort sätt. Evelina träffade jag på gymmet och vi ska hitta på något på lovet. Åka ut till henns häst och snacka ikapp lite.
Så jag byter en person till personerna jag vill träffa nu. Alltså Ida "borta" Bengtsson och Evelina Larsson.
Ni kommer alltid ha en stor del i mitt hjärta, mina små gullungar!


DAG 1 - EN BILD PÅ MIG + 10 FAKTA OM MIG




♣ Jag älskar hallon. NEHE?!
♣ Jag KOMMER åka till USA när jag har gått ut 3an.
♣ Jag sover med tvn på
♣ Jag blir otroligt rädd för skräckfilmer men älskar att kolla på dom
♣ Jag dricker minst 2 koppar te varje dag
♣ Jag är påväg ur en svår tid i mitt liv, heja mig, det ska gå
♣ Jag är beroende av musik
♣ Jag KOMMER flytta ifrån Motala
♣ Jag är trött att leva i en låda, vara en person som folk förväntar sig att jag ska vara
♣ Jag vill komma tillbaka till den Amandan som alltid hade kameran med mig. Det är därför jag har startat denna blogg.


30 DAYS CHALLENGE


Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig. Dag 2 – En person jag vill träffa just nu. Dag 3 – Min favorit årstid och varför. Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar. Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nått annat just nu. Dag 6 – Typ av killar jag faller för. Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 100 000 kr. Dag 8 – Mitt andranamn – och vad jag tycker om det.  Dag 9 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade. Dag 10 – Meningen bakom mitt bloggnamn. Dag 11 – Bild på mig och min bästa vän. Dag 12 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig Dag 13 – Någonting jag oroar mig för. Dag 14 – En bild på ett ställe jag vart på. Dag 15 – Mitt drömstad. Dag 16 – En bild på mig själv för två år sen. Dag 17 – Någonting jag ångrar. Dag 18 – Ett ögonblick Dag 19 – Innehållet i min väska. Dag 20 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför. Dag 21 – Vad jag åt idag. Dag 22 – Min favorit plats. Dag 23 – En bild på det jag köpte senast. Dag 24 – Min favorit film. Dag 25 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan. Dag 26 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.  Dag 27 – En låt som får mig att gråta. Dag 28 – Mitt favoritprogram – och varför. Dag 29 – Min favoritfödelsedag Dag 30 – Ett foto på mig taget idag + 3 saker som har vart bra dom senaste 30 dagarna.

Så kul är jag att jag gör detta. Klaga inte, kan bli kul!

I WHIP MY HAIR BACK AND FORWARDS


Spenderade lördagkvällen i Åtvid. Pulka åkte vi, det var inte igår. Typ flera år sen. Woop Woop! YEY! Spela lite Wii efter med varm choklad och pepparkaka. Kan inte säga annat än att jag verkligen är bästa på alla spel som finns. Poker, Wii, aa you name it. HA HA!
Vaknade och så var det fjärde advent. Mums. Men bra helg mina vänner.
Sista dagen imorgon och jag är super taggad för vi ska köra GH och som jag sa... jag äger på alla spel!






I'LL BE THERE FOR YOU


Bakade julgodis med mamma idag, gott. Tränade och har solat. Ska fasen få upp lite färg på min kritvita hud. Men nu ska jag packa ner lite godis till alla söta i Åtvidaberg och åka dit. Mysigare blir det inte.

En helbra låt på köpet


ONE OF THOSE GAMES WE PLAY EVERY DAY


Jag är mästaren på poker face. No doubt about it. Blev poker spelande hemma hos Minna tillsammans med inte så pjokiga tjejer. Men jag ska ta och erkänna.
Jag suger på poker.








WE GOT TO GO


HALLODÄR!
Detta är ett försöka. Wish me luck.

Raspberry riot with cinnamon and a cup of tea
Där har ni mig

Välkommen till min nya blogg!



RSS 2.0